Meny

Agnete: – Målet for Eurovision er selvfølgelig seier

– Jeg våknet med verdens største smil om munnen, sier Agnete dagen derpå. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MGP-vinner Agnete Johnsen «har ingen anelse» om hvordan Europa vil ta imot låten «Icebreaker» når hun reiser med den til Eurovision Song Contest i Stockholm i mai. Men målet er seier også der.

– Det var helt vilt. Jeg tror jeg hadde verdens største glis i morges, sier 21-åringen til NTB dagen etter MGP-seieren i Oslo Spektrum.

Finnmarkskvinnen sanket flest stemmer i alle landsdeler og endte til slutt med en overlegen seier i musikkonkurransen, hvor hun på forhånd var utpekt som favoritt. Dermed er hun Norges håp når Eurovision Song Contest 2016 arrangeres i den svenske hovedstaden i mai.

Les også:  Agnete er Norges Eurovision-håp

– Det betyr veldig mye for meg. Jeg har drømt om det siden jeg var liten, å få lov til å representere Norge i Eurovision. Nå kan jeg få synge for hele Europa og vise fram musikken min og meg selv, og det synes jeg er stor stas, sier Johnsen.

– Ingen anelse

Det var låta «Icebreaker», en personlig låt til en nær venninne, som tok 21-åringen til topps i MGP. Hvordan bidraget vil gjøre det i Europa, er Johnsen usikker på og viser til taktskiftet som kommer mellom vers og refreng.

– Jeg har ingen anelse om hvordan Europa tar imot låta. Det er en litt annerledes låt med tanke på temposkifte. Men jeg håper at de tar den like godt imot som det norske folk gjorde, sier hun.

Les også:  Agnete Johnsen vant MGP

Unik

MGP-general Jan Fredrik Karlsen mener «Icebreaker» er helt unik innenfor popmusikken og tror den kan nå helt til topps i Stockholm.

– Det er ingen andre låter som låter akkurat sånn. Det er noe med miksen av hvordan verset er, og over i det refrenget som du definitivt ikke forventer. Det er modig å ta det med, fordi du vet ikke hvordan folk reagerer på det. Men helt åpenbart så traff det, og det å reise til Stockholm med dette bidraget er en drøm, sa han til NTB etter at konkurransen var over i Oslo Spektrum.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Agnete vant MGP overlegent:

Personlig

Johnsen forteller at «Icebreaker» ble til da hun var på låtskrivercamp i Nederland. Der ble den ført i pennen i samarbeid med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

– Vi snakket om hva vi skulle skrive om. Så fikk jeg en telefon av venninnen min, som sa at hun hadde det litt tungt og var deppa. Jeg ville bare hoppe på første fly og være der med henne, men det kunne jeg ikke. Så vi skrev heller en sang om det, sier 21-åringen, som også lover at publikum kan vente mer av henne som artist fremover.

– Jeg skal fortsette å skrive musikk og gi ut singler. Kanskje blir det et album, man vet aldri, sier hun og smiler.

Tre ganger

Først venter imidlertid oppdraget med å representere Norge i konkurransen, som er blitt arrangert i 60 år. I løpet av denne tiden har Norge gått helt til topps tre ganger – med Bobbysocks' «La det swinge» i 1985, Secret Gardens «Nocturne» i 1995 og sist i 2009 da Alexander Rybak vant med «Fairytale».

Seire er heller ikke ukjent for Johnsen, som tidligere har vunnet både den norske og den nordiske finalen i MGP junior sammen med bandet The BlackSheeps, samt gått til topps i TV 2s «Skal vi danse» i 2014. Nå er målet en ny seier.

– Målet for Eurovision er selvfølgelig å ta hjem seieren. Jeg skal gi alt. Ha det gøy. Nyte det, sier Johnsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus