Ber Stortinget stanse politiets ferjebrann-etterforskning

Bilde av Scandinavian Star tatt i Lysekil 8. april 1990, dagen etter at brannen om bord brøt ut. Foto Per Løchen / NTB
Bilde av Scandinavian Star tatt i Lysekil 8. april 1990, dagen etter at brannen om bord brøt ut. Foto Per Løchen / NTB Foto: NTB scanpix

Den danske støtteforening etter Scandinavian Star-brannen ber Stortinget stanse Oslo-politiets etterforskning av ferjebrannen i 1990.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Stortingets granskingskommisjon ved kommisjonsleder Frank Kjetil Olsen skriver Mike Axdal i støtteforeningen at Oslo-politiets arbeidsmetoder på alle punkter skader framdriften i etterforskningen av Scandinavian Star-brannen og det arbeidet som kommisjonen skal jobbe med senere.

– Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er Oslo-politiet inhabilt, og det skal bemerkes at Oslo-politiet er tatt i flere usannheter om innhold i saken, skriver Axdal i brevet og viser til informasjon om Röda Bolaget i Sverige, hydraulikksystemet på skipet samt innholdet i branntekniske utredninger fra branneksperter som ifølge Axdal var leid inn av Oslo-politiet i 1990.

Les også: Danske etterlatte med krass kritikk av Scandinavian Star-etterforskning

– Det er også påfallende at Oslo-politiet ennå ikke har foretatt eller forsøkt avhøring av hovedvitner i saken, skriver Axdal og viser til at en lang rekke personer de har vært i kontakt med, ikke har hørt noe fra norsk politi.

– Etter Den danske støtteforening etter Scandinavian Stars oppfatning er dette en sak hvor de sentrale hovedpersoner ikke kommer av seg selv, skriver Axdal videre.

Les også: Politiet svarer på Scandinavian Star-kritikken

– Oslo-politiet har denne uken uttalt i pressen at de ikke tror saken kan bli oppklart. Av samme grunn mener Den danske støtteforening etter Scandinavian Star at Oslo-politiet ikke skal fortsette etterforskningen, men overlate denne jobben til kommisjonen, heter det i brevet. Axdals oppfordring støttes av støtteforeningens leder Oluf Husted.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus