Brannvesenet i Oslo hoderystende til folk på isen

Folk beveget seg ut på isen ved Operaen lørdag ettermiddag. Brann og redningsetaten ryddet isen for folk siden isen ikke er sikker. Foto: Oslo Brann- og redningsetat / NTB scanpix
Folk beveget seg ut på isen ved Operaen lørdag ettermiddag. Brann og redningsetaten ryddet isen for folk siden isen ikke er sikker. Foto: Oslo Brann- og redningsetat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for at isen anses å være utrygg, beveget mange mennesker seg ut på isen ved Operaen i Oslo lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo brann- og redningsetat fulgte nervøst med på alle som tok sjansen på å ferdes på isen mellom Havnelageret og Operaen.

– Akkurat nå ser jeg på tre personer som er i full marsj utover isen. Det er ganske masse folk, noen hopper og det er barn også, fortalte informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat til NRK lørdag ettermiddag.

Hovtun fulgte da med på bildene fra et overvåkingskamera. Kollegene i brannvesenet hadde tidligere stått på stedet med en bil for å følge med på alle som våget seg ut på isen.

Deretter satte Oslo havn og brannvesenet i fellesskap opp skilt for å advare folk mot å gå på den utrygge isen. Det hjalp imidlertid lite. Både voksne og barn fant veien ut på isdekket like etter.

– Så snart vi dro fra Operaen strømmet folk (og barn) ut på isen igjen. Det er veldig farlig – sjøis er aldri sikker, forteller brannvesenet på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus