Brannvesenet i Oslo hoderystende til folk på isen

Folk beveget seg ut på isen ved Operaen lørdag ettermiddag. Brann og redningsetaten ryddet isen for folk siden isen ikke er sikker. Foto: Oslo Brann- og redningsetat / NTB scanpix
Folk beveget seg ut på isen ved Operaen lørdag ettermiddag. Brann og redningsetaten ryddet isen for folk siden isen ikke er sikker. Foto: Oslo Brann- og redningsetat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Til tross for at isen anses å være utrygg, beveget mange mennesker seg ut på isen ved Operaen i Oslo lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo brann- og redningsetat fulgte nervøst med på alle som tok sjansen på å ferdes på isen mellom Havnelageret og Operaen.

– Akkurat nå ser jeg på tre personer som er i full marsj utover isen. Det er ganske masse folk, noen hopper og det er barn også, fortalte informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat til NRK lørdag ettermiddag.

Hovtun fulgte da med på bildene fra et overvåkingskamera. Kollegene i brannvesenet hadde tidligere stått på stedet med en bil for å følge med på alle som våget seg ut på isen.

Deretter satte Oslo havn og brannvesenet i fellesskap opp skilt for å advare folk mot å gå på den utrygge isen. Det hjalp imidlertid lite. Både voksne og barn fant veien ut på isdekket like etter.

– Så snart vi dro fra Operaen strømmet folk (og barn) ut på isen igjen. Det er veldig farlig – sjøis er aldri sikker, forteller brannvesenet på Twitter.

Personvernpolicy