Meny

Siste lørdag med postombæring

Fra mars er det slutt på omdeling av vanlig post på lørdager. Aviser vil fortsatt bli distribuert. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne lørdagen går postbudene landet rundt ut med posten for siste gang på lørdager. Mengden med post som bæres ut, er så liten at Posten nå slutter med tjenesten.

Endringen er en konsekvens av den nye postloven som trådte i kraft 1. januar i år, der også EUs tredje postdirektiv er implementert.

Det var dette direktivet den rødgrønne regjeringen måtte droppe å innføre etter at landsmøtet til Arbeiderpartiet i 2011 gikk imot partiledelsen.

Den blåblå regjeringen har imidlertid ikke den samme motstanden, og den sendte allerede i 2014 ut forslaget til høring.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sa da at ved å redusere antall omdelingsdager fra seks til fem, ville statens behov for støttekjøp fra Posten reduseres med rundt 400 millioner kroner.

Postmengden som distribueres på lørdager, har vært synkende i mange år. Det er utbredelsen av epost og internett som er hovedårsaken. Fra 1999 og fram til nå har postmengden blitt halvert, og i en undersøkelse som Oslo Economics utførte for Samferdselsdepartementet blir det anslått at antall sendinger med adressert brevpost vil bli ytterligere halvert fram til 2020.

Bakgrunn:  Ny postlov på plass

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus