Siste lørdag med postombæring

Fra mars er det slutt på omdeling av vanlig post på lørdager. Aviser vil fortsatt bli distribuert. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fra mars er det slutt på omdeling av vanlig post på lørdager. Aviser vil fortsatt bli distribuert. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne lørdagen går postbudene landet rundt ut med posten for siste gang på lørdager. Mengden med post som bæres ut, er så liten at Posten nå slutter med tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringen er en konsekvens av den nye postloven som trådte i kraft 1. januar i år, der også EUs tredje postdirektiv er implementert.

Det var dette direktivet den rødgrønne regjeringen måtte droppe å innføre etter at landsmøtet til Arbeiderpartiet i 2011 gikk imot partiledelsen.

Den blåblå regjeringen har imidlertid ikke den samme motstanden, og den sendte allerede i 2014 ut forslaget til høring.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sa da at ved å redusere antall omdelingsdager fra seks til fem, ville statens behov for støttekjøp fra Posten reduseres med rundt 400 millioner kroner.

Postmengden som distribueres på lørdager, har vært synkende i mange år. Det er utbredelsen av epost og internett som er hovedårsaken. Fra 1999 og fram til nå har postmengden blitt halvert, og i en undersøkelse som Oslo Economics utførte for Samferdselsdepartementet blir det anslått at antall sendinger med adressert brevpost vil bli ytterligere halvert fram til 2020.

Bakgrunn: Ny postlov på plass

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy