Familievold-tiltalen mot Ndure droppes – påstand om seks måneders fengsel

Jaysuma Saidy Ndure.
Jaysuma Saidy Ndure. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i seks måneder for sprinteren Jaysuma Ndure for to tilfeller av legemsfornærmelse og brutt besøksforbud mot ekskjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Camilla Ek Sørensen mener at sprinteren skal dømmes for to tilfeller av legemsfornærmelse mot ekssamboeren og ett brudd på besøksforbudet.

Påstanden om seks måneders fengsel begrunnes med at det i ett av tilfellene er snakk om grov legemsfornærmelse.

– Jaysuma Ndure skal domfelles for grov vold mot ekssamboeren. Handlingen bærer preg av mishandling og kan synes mot en forsvarsløs person, sa Sørensen i sin prosedyre i retten fredag.

Les også: Ikke bevis for halsgrep

Nekter straffskyld

De andre delene av tiltalen om familievold er derimot frafalt. Tiltalen var opprinnelig på sju punkter.

Sprinteren har selv nektet straffskyld på alle punkter. Han har derimot forklart at det var mye krangel og uenighet i forholdet, og at han skal ha skjøvet samboeren fra seg ved flere anledninger.

Ndure erkjenner samtidig de faktiske forholdene på det minst alvorlige punktet, som er å ha brutt et besøksforbud mot ekssamboeren. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for bruddet ettersom han ikke innså at han heller ikke kunne kontakte eksen elektronisk via mobiltelefon.

Les også: Ndures ekssamboer forklarte seg på nytt i retten

Nedsubsumsjon

Under selve rettssaken har Ndures forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, brukt mye tid på å svekke troverdigheten til den 23 år gamle ekssamboeren.

Dommeren ba fredag partene i retten være forberedt på at retten ikke ville avsi dom for familievold, men i stedet for paragraf 128, legemsfornærmelse.

Dette er såkalt nedsubsumsjon, å vurdere et forhold etter en mindre alvorlig regel enn hva påtalemyndigheten har lagt opp til.

Les også:

Vil be påtalemyndigheten frafalle Ndure-saken

Kamp om vitner i Ndure-saken

Personvernpolicy