Elev knivstukket på skole i Bergen

Se intervju med innsatsleder på stedet Frank Listøl. 

En 16 år gammel gutt som ble knivstukket av en medelev på Sandgotna skole i Loddefjord i Bergen torsdag, slapp fra hendelsen med lettere skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstikkingen skjedde i en studiesal like før skoleslutt torsdag ettermiddag. Både bevæpnet politi og flere ambulanser rykket ut til skolen.

– Det var vitner til hendelsen, og skolens voksne kom fort til og fikk situasjonen under kontroll. Politi og ambulanse ble varslet og kom raskt til skolen. Den skadde eleven ble tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til sykehus. Foresatte til de to involverte elevene ble varslet, opplyser Gjermund Sulen, rektor ved Sandgotna skole.

Vitneavhør

Haukeland universitetssjukehus opplyste torsdag ettermiddag at eleven er lettere skadd. Ifølge sykehuset er eleven 16 år gammel.

Ifølge politiet skal knivstikkeren være under 15 år, skriver Bergens Tidende.

Det skal ha vært en uoverensstemmelse mellom de to guttene, men den fullstendige bakgrunnen for hendelsen er ikke kjent. Politiet snakket torsdag med både lærere og elever som hadde vært vitner til hendelsen. Politiet har beslaglagt kniven de mener ble brukt.

Sandgotna skole har 370 elever, i tillegg har skolen en forsterket avdeling med elever fra hele Bergen kommune.

Bekymret

Alle foreldrene ved skolen ble varslet på sms om knivstikkingen. Rektor Gjermund Sulen forstår at både barn og voksne kan bli bekymret.

– Vi forstår om elever og foreldre er bekymret etter det som har skjedd. Skolen vil ivareta elevene på best mulig måte fremover, sier Sulen.

Han opplyser at skoledagen fredag vil gå som normalt, og at lærerne i løpet av første time har planlagt samtaler med elevene om hendelsen.

Personvernpolicy