Islamister svarer Odins soldater med Allaahs soldater

Radikale islamister tilknyttet Profetens Ummah demonstrerte utenfor den amerikanske ambassaden i 2012. Personer tilknyttet det samme miljøet varsler at de vil patruljere gatene i likhet med Odins soldater, skriver VG.
Radikale islamister tilknyttet Profetens Ummah demonstrerte utenfor den amerikanske ambassaden i 2012. Personer tilknyttet det samme miljøet varsler at de vil patruljere gatene i likhet med Odins soldater, skriver VG. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Personer knyttet til islamistmiljøet i Oslo hevder de har dannet gruppen Allaahs soldater, som et svar til den kontroversielle Odins soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I respons til den vantro gruppering Odins soldaters patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang i hovedstaden Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode, skriver en kilde i islamistmiljøet til VG.

Gruppen oversetter gruppenavnet «Jundullaah» til norsk med «Allaahs soldater».

Les også: – Odins soldater er ikke rasister

Avisen har fått tilsendt bilde av det gruppen planlegger som uniform: En hettegenser dekorert med det svarte flagget til ekstremistgruppen IS over hele ryggen.

– Borgervern hører ikke hjemme i Norge enten de gjør det for Odin eller for Allah. Jeg legger til grunn at politiet, som er de eneste som har myndighet til å patruljere og bruke makt, følger slike miljøer så tett som omstendighetene krever, sier Hadia Tajik om islamistgruppen. PST ønsker ikke å kommentere enkeltgrupperinger.

I NRK-programmet Politisk Kvarter tirsdag mente Frps Jan Arild Ellingsen at Odins soldater fortjente honnør. I debatten stilte programlederen spørsmål til hvordan Ellingsen ville reagere dersom noen fra det islamistiske miljøet ønsket å drive borgervern.

Da svarte Ellingsen at hvis enkeltpersoner ønsker å være ute og bidra til å redusere kriminaliteten og redusere uttryggheten som borgerne føler, så er hvor de kommer fra, etnisitet, religion, hudfarge og språk ganske uvensentlig.

Les også: Frp distanserer seg fra utspill om Odins soldater

Odins soldater har patruljert i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har ifølge politiet tilknytning til kriminelle miljøer.

SE VIDEO: Her patruljerer Odins soldater i Drammen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus