Snart kommer 15.000 vinterkrigere til Norge

Soldater fra Heimevernet deltok i øvelsen «Cold Response» i 2014 og fikk bryne seg på vintervær. Nå er 2016-utgaven av øvelsen på trappene.
Soldater fra Heimevernet deltok i øvelsen «Cold Response» i 2014 og fikk bryne seg på vintervær. Nå er 2016-utgaven av øvelsen på trappene. Foto: Mattis Wennemo/forsvaret / NTB scanpix

Øvelsen Cold Response 2016 nærmer seg for fullt. I neste uke vil rundt 15.000 soldater fra 14 land komme til området mellom Værnes og Namsskogan i Nord-Trøndelag for å øve på vinterkrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO-øvelsen startet egentlig allerede 19. februar med en forberedelsesfase. Så kommer soldater fra Belgia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Nederland, Polen, Sverige, USA, Tyskland, Spania og Storbritannia sammen med norske styrker for å gjennomføre selve øvelsen fra 2. mars til 9. mars. Øvelsen avsluttes med en avslutnings- og oppsummeringsfase fram til 22. mars.

Cold Response er en norsk øvelse med internasjonal deltakelse. Målet er å øve på operasjoner under krevende vinterforhold, og både sjø-, land-, luft- og spesialstyrker er med.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus