Frykter nok en glatt dag i Bergen

Mandag var 60 biler involvert i en kjedekollisjon her på E39 ved Eidsvåg i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Mandag var 60 biler involvert i en kjedekollisjon her på E39 ved Eidsvåg i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag var 60 biler involvert i en stor kjedekollisjon på glatta på E39 ved Eidsvåg i Bergen. Det kan bli like glatt i vestlandshovedstaden tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den samme værtypen som Bergen har hatt det siste døgnet fortsetter, skriver Bergensavisen. Og dersom det blir sprekk i skydekket, kan det fort fryse på igjen.

– Vi hadde sprekk i skydekket i 17-tiden (mandag), med gløtt av sol. Det er ikke lange perioder med lite skyer, men de kommer innimellom. Prognosene viser at vi har litt skyer gjennom natten, men det er ikke usannsynlig at det kan fryse på, sier Mette Skjerdal, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Mandag kveld jobbet mannskaper med strøing og salting i hele Stor-Bergen, opplyser trafikkoperatør Kjetil Larsen i Vegtrafikksentralen til BA. Han oppfordrer likevel bilistene om å ta det pent og kjøre forsiktig tirsdag.

– Det er et kuldelager i veibanen nå, siden det har vært kaldt så lenge. Det er det kritiske, for det blir fort isete, sier Larsen.

Tre personer ble lettere skadd i den store kjedekollisjonen i Bergen mandag morgen. Omtrent 40 biler fikk skader i hendelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus