Etiopia åpner for tvangsreturer fra Norge

Jøran Kallmyr (Frp) var i Etiopia like før han gikk av som statssekretær i Justisdepartementet nylig.
Jøran Kallmyr (Frp) var i Etiopia like før han gikk av som statssekretær i Justisdepartementet nylig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Rundt 800 etiopiere som bor i Norge uten å ha lovlig opphold, kan nå bli tvangsreturnert til Etiopia, ifølge NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etiopia har tidligere nektet å ta imot egne statsborgere som returneres med tvang, men myndighetene i landet har nå snudd, får NTB bekreftet fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Etiopia fikk en returavtale med Norge i januar 2012, men har hittil bare villet ta imot dem som reiser frivillig. Dette mener norske myndigheter er brudd på avtalen.

Les også: Tvangsreturer koster over en halv milliard

Jøran Kallmyr (Frp) var i Etiopia like før han gikk av som statssekretær i Justisdepartementet nylig. Han fikk da garantier fra Etiopias utenriksminister, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ifølge NRK.

– Utenriksministeren, som også er kandidat til å bli generalsekretær i Verdens helseorganisasjon, har sagt at de vil følge opp dette. Vi har et bredt samarbeid med Etiopia på en rekke bistandsområder, og da forventer vi at de tar imot egne innbyggere, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus