Første asyl-charter til Gambia gjennomført

De 15 personene som ble uttransportert til Gambia torsdag ble tatt imot av gambiske myndigheter på lufthavnen i hovedstaden, opplyser Politiets utlendingsenhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
De 15 personene som ble uttransportert til Gambia torsdag ble tatt imot av gambiske myndigheter på lufthavnen i hovedstaden, opplyser Politiets utlendingsenhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

15 personer ble torsdag returnert med Norges første asyl-charter til Gambia. Alle de 15 var asylsøkere som kom til Norge over Storskog i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtlige av de utsendte personene opptrådte rolig og behersket under turen, og ble akseptert av gambiske myndigheter på den internasjonale lufthavnen i hovedstaden Banjul, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU).

– Vi er svært godt fornøyd med gjennomføringen av denne charteren. Vi har som alltid lagt vekt på å behandle de uttransporterte på en skånsom og verdig måte, og det ble også ble gjort denne gangen, sier PUs eskorteleder Tom Kristensen.

Alle 15 var unge menn over 18 år og ingen av dem motsatte seg returen. De ankom Norge over Storskog i høst og fikk avslag på realitetsbehandling av sine asylsøknader.

Charteren til Gambia er den første charteren PU har gjennomført i 2016.

Personvernpolicy