Pegida-leder har fått sparken som lærer

Den profilerte islamkritikeren Max Hermansen har fått sparken som lærer ved Kuben Videregående skole i Oslo.
Den profilerte islamkritikeren Max Hermansen har fått sparken som lærer ved Kuben Videregående skole i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pegida-leder Max Hermansen har blitt sagt opp som lærer på Kuben videregående skole i Oslo. Han er også blitt suspendert fra Demokratene, partiet han vil bli leder for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det kan jeg bekrefte. Jeg har inngått en avtale som gjør at jeg slutter som lærer. Oslo-skolen ønsker meg ikke som lærer. De vil ikke la meg slippe til i klasserommet, sier Hermansen til TV 2.

Les også: Islamkritiker Max Hermansen vil bli partileder

Den profilerte islamkritikeren fikk varsel om oppsigelse i begynnelsen av februar, og har etter flere samtaler akseptert et tilbud fra Utdanningsetaten i Oslo.

– Det stemmer at Max Hermansen har sagt opp sin stilling i Utdanningsetaten. Utdanningsetaten er enige om en avtale. Innholdet til avtalen er konfidensielt, sier kommunikasjonsrådgiver Hild Lamvik i Utdanningsetaten til TV 2.

Les også: Utestengt Max Hermansen anmeldte Facebook

Hermansen ble sykmeldt fra lærerjobben høsten 2014. Han ble senere permittert med lønn. Han har tidligere uttalt at det ble farlig for ham å undervise fordi elever truet ham da de oppdaget hans holdninger til islam.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pegida-lederen har ambisjoner om å bli partileder for Demokratene, men interessen er ikke gjensidig, skriver Nettavisen. – Etter at jeg varslet mitt kandidatur som partileder ble jeg suspendert som medlem av partiet, sier han.

Hermansen er i første omgang suspendert fram til Demokratenes sentralstyremøte i april.

– Han har kommet med uttalelser i mediene partiet ikke kan støtte, sier partileder Terje Svendsen i Demokratene.