Dom mot Air Baltic-kaptein blir stående

Baltic Air-kapteinens dom fra tingretten blir stående. Det har Eidsivating lagmannsrett bestemt.
Baltic Air-kapteinens dom fra tingretten blir stående. Det har Eidsivating lagmannsrett bestemt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eidsivating lagmannsrett har avvist anken til kapteinen på Air Baltic-flyet som ble promilletatt i august i fjor. Dermed blir dommen på ti måneders fengsel stående.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den latviske flykapteinen ble dømt til ti måneders fengsel i Øvre Romerike tingrett i september i fjor.

Kapteinen mente dommen var for streng og anket saken til lagmannsretten. Det var kun straffeutmålingen som skulle prøves da saken var oppe i Eidsivating lagmannsrett i slutten av januar. Nå har lagmannsrett kommet fram til at fengselsstraffen fra tingrett var passende, skriver Nettavisen.

Les også: Air Baltic-kaptein anker promilledommen

Kapteinen og tre andre besetningsmedlemmer ble pågrepet på Gardermoen like før de skulle fly til Kreta med 109 passasjerer i august. Blodprøven viste at kapteinen hadde en promille på 0,54 like før avgang.

Det er også kjent at styrmannen, som hadde promille som ble målt til 1,35, og ble dømt til seks måneders fengsel, ikke får saken ankebehandlet i Eidsivating lagmannsrett. Han ble dømt til fengsel i en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett 17. august.

To kvinnelige kabinansatte er også dømt i saken. De fikk henholdsvis 45 og 60 dagers fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus