Haukelifjell åpnet for trafikk

Brannvesenet drev slokningsarbeid ved lastebilen som tok fyr utenfor Røldalstunnelen vest søndag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix
Brannvesenet drev slokningsarbeid ved lastebilen som tok fyr utenfor Røldalstunnelen vest søndag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter mange timer med stenging og kolonnekjøring, ble E134 over Haukelifjell natt til mandag åpnet for vanlig trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vegtrafikksentralen opplyser at veien mellom Tyrveli bom og Liamyrane bom er åpen for trafikk fra klokken 3.15. Tidligere på natten var det kolonnekjøring, mens veien var fullstendig stengt i en periode søndag kveld.

– Vi gjorde det med tanke på bilistenes egen sikkerhet, og avgjørelsen ble tatt i samråd med Vegtrafikksentralen, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt om stengingen.

Flere hundre biler sto søndag ettermiddag i kø for å komme over fjellet. Ifølge NRK var det ti timers ventetid for å komme vestover, mens det var én time østover. Vinterferien i Rogaland er nå over, mens den nettopp har begynt i Oslo-området.

Trafikkoperatør i Statens vegvesen region sør, Leif Christensen, sier til NRK at været skapte vanskelige kjøreforhold for alle.

– Det blåser mye, opp i liten storm i kastene. Dessuten er det snø og dårlig sikt, fortalte Christensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus