Haukelifjell åpnet for kolonner igjen

Rundt 400 biler sto i kø ved Tyrveli bom i Vinje kommune for å komme over Haukelifjell. Søndag ettermiddag var det ti timers ventetid for å komme vestover, mens det var én time østover.
Rundt 400 biler sto i kø ved Tyrveli bom i Vinje kommune for å komme over Haukelifjell. Søndag ettermiddag var det ti timers ventetid for å komme vestover, mens det var én time østover. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Etter å ha vært åpen for kolonnekjøring hele dagen, ble E134 over Haukelifjell fullstendig stengt søndag kveld. Etter et par timer ble det igjen åpnet for kolonnekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi gjorde det med tanke på bilistenes egen sikkerhet, og avgjørelsen ble tatt i samråd med Vegtrafikksentralen, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt om stengingen.

Flere hundre biler sto søndag ettermiddag i kø for å komme over fjellet. Ifølge NRK var det ti timers ventetid for å komme vestover, mens det var én time østover. Vinterferien i Rogaland er nå over, mens den nettopp har begynt i Oslo-området.

Snø og storm

Trafikkoperatør i Statens vegvesen region sør, Leif Christensen, sier til NRK at været skapte vanskelige kjøreforhold for alle.

– Det blåser mye, opp i liten storm i kastene. Dessuten er det snø og dårlig sikt, forteller Christensen.

Dermed tok brøytemannskapene med færre biler i kolonnen, de kjørte saktere og alt tok lengre tid. Kolonnekjøringen over fjellet begynte søndag klokka 10 og fortsatte fram til klokka 20, da overgangen ble stengt. Like før klokka 22 ble det igjen åpnet for kolonnekjøring. Da sto det fortsatt 4-500 biler og ventet på å komme over fra østsiden. Rogalands vinterferie sluttet søndag, og dermed var nok mange på vei hjem.

Sjekk været der du er fremover

Flere ulykker

Flere ulykker skjedde søndag på E134 søndag ettermiddag og kveld. Ingen personer ble skadd da to busser, to vogntog og en bil kolliderte på i Håradalen i Hordaland.

Ulykken skjedde da ett av vogntogene skled inn i en ekspressbuss ved 18.30-tiden, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved brannsentralen i Hordaland til Bergens Tidende.

– Ingen er fysisk skadd, men de er preget av hendelsen, tvitret 110 Hordaland.

En henger lastet med kjøtt tok fyr mellom Seljestadtunnelen og Røldalstunnelen på E 134 mellom Odda og Røldal tidligere på dagen. Heller ikke her kom noen \til skade, men veien var stengt i flere timer etterpå.

Les også: Nå kan du gi navn til den neste stormen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus