Telenor har funnet årsaken til mobilproblemene

Telenors har funnet årsaken til mobilproblemene på fredag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Telenors har funnet årsaken til mobilproblemene på fredag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Feiltolkning av data fra en annen internasjonal operatør førte til at rundt 1 million Telenor-kunder var uten mobildekning i flere timer fredag, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor har analysert den såkalte signaleringen inn til mobilnettet i Norge. Signalering omfatter blant annet informasjon som mobiltelefonen sender for å fortelle hvor den er, for å koble opp samtaler eller for å sjekke epost.

Bakgrunn: Telenor risikerer ny millionbot etter mobiltrøbbel

– Analysen viser at det på tidspunktet feilen oppsto ble sendt uvanlig signalering inn i Telenors nett. Denne uvanlige signaleringen kom fra en annen internasjonal operatør og inneholdt meldingstyper som forekommer svært sjelden, skriver selskapet i en pressemelding.

– Denne sjeldne signaleringen ble feiltolket i programvaren som Ericsson har levert til Telenors mobilnett og medførte at deler av mobiltrafikken stoppet, ifølge selskapet, som opplyser at feilen er rettet.

Les også: Telenor-kundenes databruk er doblet

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus