Gepard gikk gjennom isen i Kristiansand

Her har geparden fått seg en iskald opplevelse. Se video.

En gepard måtte reddes opp av vannet etter å ha gått gjennom isen i Dyreparken i Kristiansand. Kattedyret er svært nedkjølt og får behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble satt i gang en stor redningsaksjon lørdag da Kito, en av parkens tre geparder, havnet i det iskalde vannet, melder NRK.

– Ti andre dyrepassere var raskt på stedet. De fikk tak i en stige, og slo hull i isen. De fikk et tau rundt geparden og sørget for at den sakte, men sikkert kom seg på land, sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken.

Geparden var i vannet i anslagsvis 15 minutter. Foto: Siv Helen Kvalvåg / NTB scanpix
Geparden var i vannet i anslagsvis 15 minutter. Foto: Siv Helen Kvalvåg / NTB scanpix

Ifølge dyreparkdirektøren ble isen kontrollert lørdag morgen og vurdert som trygg, men forholdene kan ha endret seg, understreker han.

Siv Helen Kvalvåg ble vitne til det hele, og hun anslår overfor Fædrelandsvennen at geparden var i vannet i rundt 15 minutter.

Geparden er blant de raskeste pattedyrene og kan komme opp i hastigheter over 100 kilometer i timen. Vel å merke på land.

Ifølge Store Norske Leksikon er den utbredt fra sør i Afrika til det sørvestlige Asia, men bestanden er truet, blant annet på grunn av jakt. Dyrene blir mellom 112 og 135 centimeter lange, med en hale på 66 til 84 centimeter. Vekten er fra 39 til 65 kilo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus