13-åringer kan bruke sjekkeapp

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Barn helt ned til 13 år kan opprette en profil og bruke sjekkeappen Tinder. Høy risiko for overgrep, mener politiet og Redd Barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok kan brukere under 18 bare snakke med andre brukere under 18, og begge må ha vist interesse for hverandre, skriver VG.

– Dette betyr at brukere ikke kan sende meldinger til hverandre uten gjensidig samtykke. Våre retningslinjer forbyr dårlig oppførsel. De som bryter disse blir slettet fra Tinder, sier Tinders talskvinne Rosette Pambakian. Det er ikke bra nok til å overbevise Kaja Hegg i Redd Barna.

Les også: Voldtektsmottak slår alarm om Tinder og nettdating

– Det er veldig enkelt å lage en falsk profil, og disse aldersgrensene overholdes ikke nødvendigvis. Overgripere bruker alle arenaer som finnes i jakten på ofre, men de frekventerer særlig de appene hvor barn og unge selv går inn på sjekkearenaer, sier hun. Hegg sammenligner det med å la en 13-åring gå på et utsted der det sjekkes med en lapp rundt halsen om at barnet også er «deltaker i markedet».

– Dette er en sjekkearena som primært brukes av voksne. De yngste er ikke modne nok til å være på slike steder. På tross av at det nok finnes rammer rundt bruken, vil Tinder utgjøre en høyrisiko for overgrep, sier hun.

Både Hegg og politioverbetjent Kari-Janne Lid ved oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser synes aldersgrensen er altfor lav.

Les også: Vet du hva du godkjenner på Facebook?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus