LO slakter Stormbergs flyktning-forslag

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken mener Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LO-nestleder Tor-Arne Solbakken mener Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

LO mener klesbedriften Stormbergs ønske om skattelette for å ansette flyktninger er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi synes dette er et forsøk på å skaffe seg billig arbeidskraft, så vi vil nok fortsatt stå på at vår løsning er best, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken til NRK.

Stormberg-sjef Steinar Olsen ønsker at staten bidrar med halve lønnen til personer som har vært utenfor arbeidslivet i minst to år, samt sløyfe arbeidsgiveravgiften for å gjøre det enklere å ansette flyktninger og andre som har falt utenfor arbeidsmarkedet.

Bakgrunn: Stormberg-sjef ønsker skattelette for å ansette flyktninger

LO mener derimot det er bedre å bruke NAV-ordningen med lønnstilskudd til arbeidsgivere som ansetter flyktninger.

– Vi har sammen med NHO foreslått at man i større utstrekning bruker lønnstilskudd som administreres av Nav. Det er en betraktelig bedre ordning, sammenlignet med mer løse skattelettelser, sier nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken.

Olsen sier han mener det er viktig å vurdere alle forslag som kan bidra til at folk kommer ut av en passiv stønadstilværelse og inn i arbeid.

Les også: Listhaug: – Helt feil at jeg forsøker å spre frykt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus