Stadig flere yngre uføre, men færre eldre

<p>– I løpet av de siste ti årene har andelen uføre gått svakt ned. De siste to årene har andelen holdt seg på samme nivå, og vi forventer at dette vil fortsette de nærmeste årene, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
– I løpet av de siste ti årene har andelen uføre gått svakt ned. De siste to årene har andelen holdt seg på samme nivå, og vi forventer at dette vil fortsette de nærmeste årene, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Andelen uføre i befolkningen holdt seg på 9,4 prosent i fjerde kvartal i fjor. Det blir stadig flere uføre under 55 år, mens det blir færre eldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved utgangen av desember var det registrert 314.800 mottakere av uføretrygd. Det utgjør 9,4 prosent av befolkningen i alderen 18 til 67 år.

– I løpet av de siste ti årene har andelen uføre gått svakt ned. De siste to årene har andelen holdt seg på samme nivå, og vi forventer at dette vil fortsette de nærmeste årene, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Les også: Depresjon gir risiko for uføretrygd

Siden 2006 har aldersgruppene over 55 år hatt en synkende uføreandel, mens andelen har økt for alle grupper under 55 år.

– Det at færre over 55 år nå blir uføre, skyldes blant annet bedre helse og høyere utdanningsnivå. I tillegg har pensjonsreformen åpnet for at man kan ta ut alderspensjon fra 62 års alder, sier Vågeng.

Ved utgangen av 2015 mottok 13.000 personer mellom 18 og 29 år uføretrygd. Det utgjør 1,6 prosent av befolkningen i samme alder. For ti år siden var andelen 1,1 prosent.

Les også: Trygdesvindel for 302 millioner i 2015

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus