Kyllingsalget tilbake på topp

NARASIN: Resistente bakterier i kylling har skapt oppstyr blant forbrukerne. Nå er kyllingsalget tilbake på toppnivået fra 2014. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
NARASIN: Resistente bakterier i kylling har skapt oppstyr blant forbrukerne. Nå er kyllingsalget tilbake på toppnivået fra 2014. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kyllingsalget er tilbake på toppnivået fra 2014, halvannet år etter at narasin skremte vekk forbrukerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mange år med vekst, pekte pilene en stund bratt ned etter at det ble kjent at det antibiotikalignende stoffet ble tilsatt i fôret. Sist høst snudde det, og hos Nortura er salget tilbake der det var før krisen, melder NRK.

– Nå kjøper vi like mye kyllingkjøtt som vi gjorde i toppåret 2014, sier konserndirektør Kjell Rakkenes. Han mener både produsentene og han selv har lært en viktig lekse av forbrukerne de siste par årene.

Les også: Dette kan gjøre kyllingen farligere for deg

– Når det gjelder mat og mattrygghet, så er forbrukerens minne noe bedre enn i mange andre sammenhenger. sier Nortura-direktøren og legger til:

– Akkurat nå virker det som vi har løst den store utfordringen og tillitsknekken som kom i 2014 og varte til i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus