Elgjeger dømt for å ha skutt mann på do

Den dømte 70-åringen skulle skyte en elgkalv, men bommet. Skuddet traff en bakenforliggende hytte, kulen suste gjennom doveggen og traff en man, som nå er 75 år gammel, i magen. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix
Den dømte 70-åringen skulle skyte en elgkalv, men bommet. Skuddet traff en bakenforliggende hytte, kulen suste gjennom doveggen og traff en man, som nå er 75 år gammel, i magen. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 70-årene er av Fredrikstad tingrett dømt til betinget fengsel i 60 dager for å ha truffet en mann som satt på do på hytta med et rifleskudd i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde under en elgjakt på Melkeberget på Hvaler i oktober 2013. Den dømte 70-åringen skulle skyte en elgkalv, men bommet. Skuddet traff en bakenforliggende hytte, kulen suste gjennom doveggen og traff en man, som nå er 75 år gammel, i magen.

– Jeg trodde først det hadde vært en eksplosjon i magen min, forklarte han, ifølge dommen, skriver VG.

Kona hans kom løpende, fikk stanset blødningene fram til luftambulansen før 75-åringen ble fløyet til Ullevål sykehus.

Saken var ferdig etterforsket i januar 2014, men kom først opp for retten nå.

Retten mener ventetiden har vært belastende for elgjegeren, som gjør hele straffen betinget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus