Høyskole mistenker fusk – dropper digital hjemmeeksamen

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges Helsehøyskole forsøkte seg sist høst med digital flervalgsprøve som hjemmeeksamen. Mistanker om omfattende fusk gjør at skolen stanser forsøket og kaller inn studenter på teppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene fra hjemmeeksamenen viste store avvik, noe som fikk høyskolen – som i dag er en del av Høyskolen Kristiania – til å fatte mistanke om utbredt juks, skriver Universitas. Studenter som mistenkes for å ha samarbeidet, kalles nå inn til samtaler.

– Høyskolen er inne i en prosess hvor vi gjennomfører én-til-én-samtaler med de kandidatene dette gjelder. Fusk er svært alvorlig, og vi vil også gjøre grep for å bevisstgjøre studentene på det etiske aspektet ved å fuske, inkludert å tydeliggjøre konsekvensene, sier kommunikasjonssjef Stein-Oddvar Evensen ved Høyskolen Kristiania. Han mener etikk er spesielt viktig for helsefagstudenter, ettersom de sikter seg inn mot yrker der tillit og skikkethet er avgjørende.

Les også: Landbruket vil kreve utdanning for å bli bonde

Selv om forsøket ikke gikk slik skolen hadde ønsket, sier Evensen at de ikke gir opp digitale flervalgsprøver.

– Men neste gang vil vi gjennomføre dette i skolens eksamenslokaler. Dette gjør vi for å sikre at studentene ikke samarbeider.

Evensen ønsker ikke å opplyse hvor mange som mistenkes for å ha samarbeidet.

Les også: Arbeidsministeren vil endre reglene for dagpenger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus