Politiet kan få helikopterhjelp fra losene

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politidirektoratet og Kystverket forhandler om at politiet kan bruke losenes tre døgnbemannede helikoptre til transport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har selv to helikoptre, som begge er stasjonert i Oslo og i praksis stort sett brukes rundt hovedstadsområdet. Kystverkets helikoptre er stasjonert i Bergen og Hammerfest, skriver Bergens Tidende.

– Vi skal fornye helikopterkontrakten før sommeren og har fått spørsmål om det er mulig å samarbeide om helikopter, sier losdirektør Erik Freberg Blom i Kystverket. Lufttransport AS eier og flyr helikoptrene og har en avtale som går til 2017. De flyr gjerne politifolk også, men ser kun for seg rene transportoppdrag.

– Sivile operatører er ikke laget for skarpe operasjoner. Men vi er åpne for alle typer operasjoner som ikke setter våre mannskaper i fare, sier administrerende direktør Stig Næsh.

Les også: Politihelikoptrene er så gamle at de slår sprekker

Politimester Kaare Songstad i distrikt Vest har liten tro på et eget politihelikopter i Bergen og er positiv til å fly med losenes helikoptre.

– I en akutt situasjon er det viktigste for politiet å få mannskaper raskt fram til stedet. Da vil loshelikopteret være en mulighet, men det må være det vi kaller en gripbar ressurs – ikke en beredskap som bare fungerer på papiret, skriver Songstad i en epost til avisen.

Personvernpolicy