AUF hardt ut mot Unge Høyres asylforslag

AUF-leder Mani Hussaini er sterkt kritisk til Unge Høyres asylforslag. Her fra en appell foran Stortinget under arrangementet «Bevar asylretten!» i regi av organisasjonen Refugees Welcome To Norway i slutten av januar.
AUF-leder Mani Hussaini er sterkt kritisk til Unge Høyres asylforslag. Her fra en appell foran Stortinget under arrangementet «Bevar asylretten!» i regi av organisasjonen Refugees Welcome To Norway i slutten av januar. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

AUF-leder Mani Hussaini kaller Unge Høyres forslag om at Norge kun bør ta imot kvoteflyktninger for «nitrist» og «Frp-politikk».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise tok mandag til orde for at Norge kun skal ta imot kvoteflyktninger, og nekte krigsflyktninger å søke asyl. Det opprører AUF-leder Mani Hussaini.

– Det som skuffer meg, er at Unge Høyre vil lukke øynene for folkeretten, og at de vil forby mennesker å søke asyl. Det er ikke akkurat Nansen-ånd over forslagene deres, og det bryter helt klart med de internasjonale forpliktelsene vi trodde Høyre-politikere var opptatt av, sier Hussaini.

Bakgrunn: Unge Høyre-leder: Asylsystemet har brutt sammen

Han mener Unge Høyre nå legger seg på en linje som er tett opp mot Frps politikk.

– Det er nitrist at Unge Høyre ikke viser større respekt for mennesker på flukt, sier Hussaini.

AUF-lederen mener det er bra at Høyres innvandringspolitiske talskvinne Ingjerd Schou langt på vei avviser forslagene.

– Jeg synes det er paradoksalt at Unge Høyre leverer en dårligere politikk enn sitt moderparti. Det er jo ofte slik at vi ungdomspolitikere er et korrektiv for de voksne – i dette tilfellet er det omvendt.

Hussaini mener samtidig at det er positivt at Unge Høyre nå ønsker å ta imot flere kvoteflyktninger.