To menn frifunnet for gruppevoldtekt i Stavanger

To menn som var tiltalt for gruppevoldtekt i en leilighet i Stavanger i fjor, er frifunnet i Stavanger tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettens flertall, de to meddommerne, mener det er grunnlag for å tvile på hva som skjedde mellom de to tiltalte 23-åringene og den fornærmede kvinnen natt til søndag 3. mai i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dette er en grundig dom, og jeg mener også at frifinnelsen er korrekt, sier en av de tiltaltes forsvarere, advokat Gunnar Øystein Helgevold, til avisen.

Aktor Henriette Kvinnsland la ned påstand om at de to 23-åringene skulle dømmes til fem års fengsel for gruppevoldtekt. Hun la også ned påstand om ytterligere 6 måneders fengsel for den ene av de tiltalte, Helgevolds klient, siden han også var tiltalt for brudd på utlendingsloven.

Mannen var utvist fra Norge da den angivelige voldtekten fant sted. Han ble utvist fordi han reiste inn i Norge til tross for at han hadde fått endelig avslag på sin søknad om asyl og innreiseforbud. For det er han dømt til ett års ubetinget fengsel.

Aktor Kvinnsland sier hun vil vurdere en anke.

Personvernpolicy