Tiltalt jeger har blitt venn med mannen han skjøt

En mann i 70-årene som satt på do på denne hytta ble alvorlig skadd da han ble skutt av en jeger gjennom veggen på Hvaler i Østfold. Jegeren bommet på elgen han skulle skyte.
En mann i 70-årene som satt på do på denne hytta ble alvorlig skadd da han ble skutt av en jeger gjennom veggen på Hvaler i Østfold. Jegeren bommet på elgen han skulle skyte. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

En mann i 70-årene måtte fredag møte i Fredrikstad tingrett, etter han ved et uhell traff en mann med et rifleskudd gjennom en hyttevegg i 2013. I ettertid er mennene blitt venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 70-årene som satt på do på en hytte, ble alvorlig skadd da han i 2013 ble skutt av en jeger gjennom veggen på Hvaler i Østfold. Jegeren bommet på elgen han skulle skyte. Fingeren viser hvor skuddet gikk gjennom veggen. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix
En mann i 70-årene som satt på do på en hytte, ble alvorlig skadd da han i 2013 ble skutt av en jeger gjennom veggen på Hvaler i Østfold. Jegeren bommet på elgen han skulle skyte. Fingeren viser hvor skuddet gikk gjennom veggen. Foto: Geir A. Carlsson / NTB scanpix

Mannen er tiltalt for kroppsskade ved uaktsom bruk av våpen.

Under elgjakt på Melkeberget på Hvaler i oktober 2013 skjøt tiltalte et skudd med en jaktrifle mot en elgkalv, men han bommet. Skuddet traff en bakenforliggende hytte, kulen suste gjennom veggen og traff en annen mann i 70-årene som var på badet.

Bakgrunn: Jegere skjøt mann gjennom hyttevegg

Fornærmede sier til Fredriksstad Blad at han syns det er trist at saken nå har kommet opp i retten.

– Det er vondt. Jeg har ikke anmeldt ham. Jeg hadde håpet vi skulle slippe å sitte i en rettssal, og at dette kunne vært avgjort som en vanlig tilståelsessak, sa fornærmede fredag. Ifølge hans bistandsadvokat har han stor sympati for mannen som skjøt det ulykksalige skuddet.

Tiltalte sa at den hyppige kontakten og vennskapet med fornærmede og hans kona har betydd alt for han etter uhellet.

Aktors påstand er på 60 dagers betinget fengsel og erstatning på drøyt 200.000 kroner for utgifter, mén og oppreisning. Tiltalte erkjenner fullt erstatningsansvar.

Personvernpolicy