Politiet: Flere enn 21-åringen står bak drapet

Politiet tror flere personer sto bak drapet på Muhammad Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo i april i fjor, men kun en 21-årig mann er pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen, som er norsk statsborger, ble pågrepet torsdag, siktet for medvirkning til overlagt drap.

Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker. Oslo tingrett ga politiet medhold i at han skal ilegges brev- og besøksforbud samt medieforbud i hele perioden og holdes i isolasjon de to første ukene.

Medvirkning til drap

– Han er siktet for medvirkning til overlagt drap. I det ligger at det åpenbart at det er flere personer med, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiadvokat mener etterforskningen må avdekke om 21-åringen også siktes for selve drapet, men at siktelsen nå omfatter medvirkning. Mannen forklarte seg lenge torsdag, ifølge Hatlo, som ikke ønsker å gå inn på detaljer i forklaringen.

Den siktede har fått oppnevnt advokatfullmektig Inam Ghous Ali som forsvarer.

– Han nekter straffskyld og nekter for å ha noe med drapet å gjøre, sier forsvareren.

Den siktede tok betenkningstid da kjennelsen ble lest opp i tingretten fredag ettermiddag.

Eneste uløste drapssak

Saken var fram til nå den eneste drapssaken i 2015 der ikke politiet hadde pågrepet den eller de som de antar står bak.

Drapsofferet ble funnet med store hodeskader ved bilen sin på en parkeringsplass. En halvautomatisk pistol med lyddemper lå på bakken nær åstedet, men politiet har ikke bekreftet at dette var drapsvåpenet. Politiet etterlyste også eieren av en ryggsekk som ble funnet i nærheten av åstedet. Tre tenåringer som gikk på en buss i nærheten, var også inne til avhør.

40-åringen som ble drept, ble i 1997 selv dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk, og politiet har blant annet gjennomført avhør av ofrene fra den gangen, men politiadvokat Hatlo ønsker ikke å si noe om hvilken forbindelse det eventuelt måtte være.

– Det er en del av etterforskningen, og hvilken tilknytning han eventuelt har og hvilket motiv som måtte ligge her, får etterforskningen vise, sier han.

Personvernpolicy