Drukningsulykken i Kristiansand markert

Flagget var firt på halv stang ved Ve skole torsdag. En tolv år gammel elev ved skolen døde etter at han onsdag gikk gjennom isen på et vann i nærheten av skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Flagget var firt på halv stang ved Ve skole torsdag. En tolv år gammel elev ved skolen døde etter at han onsdag gikk gjennom isen på et vann i nærheten av skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flagget hang på halv stang ved Ve skole i Kristiansand torsdag, til minne om den tolv år gamle skolegutten som mistet livet etter at han gikk gjennom isen på en tjern i nærheten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt flaggstanga i skolegården hadde elever og klassekamerater lagt ned tegninger med hjerter, lys og roser. Ved bredden av vannet der ulykken skjedde, var det også lagt ned blomster og satt opp lys.

Etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon sier til NRK at ulykken ikke er en politisak, men en undersøkelsessak.

– Dette er ikke noe vi går videre med. Dette er en tragisk ulykke. De har gått av fri vilje for å forsøke dette, og så har det gått galt, sier Nesland.

Bakgrunn: Tolvåring som gikk gjennom isen døde

Han ønsker ikke gå i detalj om hendelsesforløpet på isen, men sier to jenter sto på land, mens tre gutter beveget seg ut på isen. To av guttene gikk gjennom isen og havnet i det iskalde vannet.

– De som sto på land, gjorde det de kunne. Noen varslet og løp etter hjelp, andre prøvde å hjelpe guttene, sier Nesland. (©NTB)

Personvernpolicy