Fyllekjører må i fengsel etter dødsulykke ved Gardermoen

En syklist omkom og en annen ble alvorlig skadd i påkjørselen ved Gardermoen høsten 2014. Nå er bilføreren dømt til fengsel i to år og tre måneder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
En syklist omkom og en annen ble alvorlig skadd i påkjørselen ved Gardermoen høsten 2014. Nå er bilføreren dømt til fengsel i to år og tre måneder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 En 42 år gammel mann fra Nannestad er i Øvre Romerike tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for uaktsomt drap etter at han høsten 2014 kjørte ned en syklist like ved Oslo Lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påkjørselen skjedde ved rundkjøringen der E16 møter fylkesvei 176 lørdag 11. oktober 2014. 42-åringen var påvirket av alkohol da han kjørte ned den 22 år gamle mannen. Blodprøven som ble tatt av ham, viste en promille på 2,08 halvannen time etter ulykken, skriver Romerikes Blad.

Fengselsstraffen er i tråd med aktors påstand og kommer i tillegg til skadeerstatning og oppreisning på 550.000 kroner til foreldrene og til to av de fire syklistene som var vitne til hendelsen.

Mannen fradømmes også retten til å føre motorvogn på livstid.

– Jeg hadde drukket ganske mye vodka den dagen det skjedde, så jeg burde absolutt ikke ha kjørt bil, forklarte den tiltalte i retten. (©NTB)

Personvernpolicy