Skadet havørn på bedringens vei

Havørnen Kalle som ble funnet skadet i Finnmark torsdag er på bedringens vei, og politiet har sluppet ham ut i det fri igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ettermiddag meldte politiet i Vestfinnmark på Twitter at de hadde tatt inn en 3-4 kilo stor havørn i sin varetekt.

«Den er foreløpig i «fuglekasjott» i påvente av videre gang, kvitret politiet om hendelsen. De meldte videre at de har gitt fuglen navnet «Kalle».

– Havørnen ble funnet av en forbipasserende bilist ved hovedveien i Sørvær. Tilstanden til fuglen virker ikke så bra. Den reagerte ikke på at bilisten var i nærheten, og bar preg av å være syk eller skadet. Vedkommende tok fuglen inn i bilen og kjørte den til Hasvik lennsmannstasjon, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Sverre André Opdahl, til ABC Nyheter.

I løpet av kvelden og ettermiddag ble det klart at helsen til den massive fuglen kom seg, og ørnen ble sluppet ut i det fri igjen i samråd med viltnemda.

Da ABC Nyheter snakket med politiet i Finnmark tidligere på dagen, forklarte operasjonslederen at de slet med å diagnostisere Kalle.

– Ved første øyekast er det vanskelig å bestemme hva som feiler havørnen, men ved nærmere inspeksjon virker det som om den er litt plaget på det ene øyet, sa operasjonsleder Opdahl da.

Politiet opplyser at de tror fuglen er relativt ung.

Personvernpolicy