Jensen kritiserer spesialenhetens avhørsmetoder

Den narkotiltalte polititoppen Eirik Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Den narkotiltalte polititoppen Eirik Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen er misfornøyd med måten han ble avhørt på av Spesialenheten for politisaker. Han mener det ikke finnes noen reell klagemulighet for dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble denne uken tiltalt for grov korrupsjon og narkotikaforbrytelser, og sentralt i saken står flere tekstmeldinger han sendte til narkotiltalte Gjermund Cappelen. Jensen mener måten han har blitt avhørt på av Spesialenheten for politisaker ikke holdt mål, skriver Dagbladet.

– Jeg ble bedt om å kommentere enkeltstående SMS-er fra flere år tilbake, uten mulighet til å huske hvilken sammenheng de ble sendt i, sier Jensen.

Bakgrunn: Eirik Jensen om tiltalen: – Sjokkerende

Spesialenheten mener Jensen brukte kodeord i sin kontakt med Cappelen og ga ham informasjon om blant annet politiets ressurssituasjon i forbindelse med narkoinnførsler til Norge. Jensen har forklart at SMS-ene var en del av Jensen og Cappelens informantforhold.

– Jeg har hatt mange innsigelser på hvordan avhørene har blitt gjennomført. Men det er ingen klageinstans på det som skjer i Spesialenheten. Det er et lukket system, sier han.

Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten skriver følgende til Dagbladet i en epost:

– Klager på arbeid som utføres ved etterforskningsavdelingene, kan rettes til sjefen for Spesialenheten eller til Riksadvokaten, som er faglig overordnet Spesialenheten.

Les også: Eirik Jensen: – Jeg kommer ikke til å spare noen

Personvernpolicy