Tolvåring som gikk gjennom isen døde

En tolv år gammel gutt døde etter at han gikk gjennom isen ved et vann ved Ve skole i Kristiansand onsdag. Ulykken skjedde på Vestjørn, som ligger like ved skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
En tolv år gammel gutt døde etter at han gikk gjennom isen ved et vann ved Ve skole i Kristiansand onsdag. Ulykken skjedde på Vestjørn, som ligger like ved skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tolv år gamle gutten som gikk gjennom isen i Kristiansand onsdag formiddag, døde på Rikshospitalet i Oslo onsdag kveld. Det opplyser sykehuset til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten gikk gjennom isen på et vann i nærheten av skolen i storefri. Han var sammen med to andre gutter, og alle tre gikk gjennom isen.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.31. Nær en halv time senere hadde dykkere fra brannvesenet fått gutten opp av vannet. Sørlandet sykehus opplyste i 13.30-tiden at han var alvorlig skadd og betegnet tilstanden som ustabil. Gutten ble senere på dagen fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet i Oslo, men livet hans sto ikke til å redde.

Bakgrunn: Gutt falt gjennom isen – kjørt til syke hus

Flere gjennom isen

Gutten gikk på Ve skole i Tveit og hadde sammen med noen medelever i 7.-klasse gått utenfor skolens område i storefri, skriver VG. Ulykken skjedde på Vestjørn, som ligger like ved skolen. Noen av elevene gikk ut på isen.

– Flere av dem gikk gjennom isen. Vi har to veldig flinke jenter som løp ned på skolen, mens de andre som var der forsøkte å hjelpe til. De måtte redde hverandre opp av isvannet fram til det kom voksne opp, sa rektor Magne Bjørn Sørbø til avisen.

Gjenoppliving

Gutten ble hentet opp av dykkere og forsøkt gjenopplivet på stedet. Han ble sendt med ambulanse til sykehuset i Kristiansand.

Politiet fryktet en stund at flere barn hadde havnet i det iskalde vannet, men kunne etter kort tid fastslå at det ikke var tilfellet.

Politiets innsatsleder Kjell Iveland sier til Fædrelandsvennen at flere personer, minst en av dem lærere, var ute på isen for å berge gutten da politiet kom til stedet.

De ble umiddelbart evakuert inn på land, og brannvesenet tok seg ut på isen fra den andre siden av vannet.

Kommunens kriseteam ble varslet og har bistått i etterkant av ulykken


Saken oppdateres...

Personvernpolicy