Jakob Aano er død

Jakob Aano på Stortingets talerstol i 1974 under behandlingen av gymnasloven.
Jakob Aano på Stortingets talerstol i 1974 under behandlingen av gymnasloven. Foto: NTB scanpix

Tidligere stortingsrepresentant og nestleder i KrF Jakob Aano er død, 95 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aano satt på Stortinget som representant fra Rogaland i 20 år, fra 1965 til 1985. I de to siste årene på Stortinget var han leder i Utenrikskomiteen. Han var også nestleder i Kristelig Folkeparti i denne toårsperioden.

Aano var utdannet lektor, og fra 1959 til 1963 var han misjonær i Tanzania, noe som gjorde at han senere banet vei for en mer offensiv utenrikspolitisk rolle for Kristelig Folkeparti, skriver Stavanger Aftenblad.

Personvernpolicy