T-banen i Oslo sto stille i over en time

Etter en drøy time hvor ingen T-banetog kunne kjøre gjennom Oslo, var endelig trafikken i gang igjen like etter klokken 7.30 onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Trafikken er nå i gang igjen. Det er noe forsinkelser og avvik fra den ordinære ruteplanen, men det viktige er jo at alle togene er ute og kjører, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Ruter til NTB.

Årsaken til problemene var et defekt tog som ble stående mellom Ensjø og Tøyen i 6.30-tiden onsdag morgen. Dermed ble det full stans i tunnelen mellom øst og vest i Oslo. Enkelte T-baner måtte snu på østsiden og vestsiden av tunnelen.

Tusenvis av passasjerer ble rammet i morgenrushet. Passasjerer fikk beskjed om at reisegarantien gjelder, og mange valgte å ta drosje og få igjen pengene.

– Veldig mange er berørt. Reisegarantien gjelder. Det gode budskapet er at trafikken er i gang igjen, sier Asperud.

Årsaken til at et tog ble stående, var at den delen av toget som henter strøm fra en strømskinne som går parallelt med skinnene, ble ødelagt.

T-banetrafikken ble først stanset mellom Ellingsrudåsen og Tveita grunnet en kabelbrann tidlig onsdag morgen, opplyser Ruter. Senere stoppet altså all trafikk på alle linjer.

Personvernpolicy