Slottets arkitekt under lupen

Dronning Sonja var interessert tilhører i Slottskapellet tirsdag kveld da Thomas Thiis-Evensen holdt foredrag om slottsarkitektur. Foredragene inngår i feiringen av kongeparets 25-årsjubileum.
Dronning Sonja var interessert tilhører i Slottskapellet tirsdag kveld da Thomas Thiis-Evensen holdt foredrag om slottsarkitektur. Foredragene inngår i feiringen av kongeparets 25-årsjubileum. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kongeparets 25-årsjubileum markeres blant mye annet med en serie foredrag i Slottskapellet. Professor emeritus Thomas Thiis-Evensen var først ut, og temaet var slottsarkitektur i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Thiis-Evensens foredrag er det første av fire foredrag dette halvåret. Både Slottets enorme fotosamling, Slottsparken og kongelige kjøretøy står på agendaen.

Dronning Sonja var selvsagt blant tilhørerne da Thiis-Evensen snakket om «Linstows kongebolig og den europeiske slottsarkitektur – fra Versailles til Bellevuehøyden».

Hans Ditlev Franciscus von Linstow var en danskfødt jurist og arkitekt, som i 1823 fikk oppdraget med å tegne Det Kongelige Slott i daværende Christiania. Han var også med å utforme Slottsparken.

– Hans plan for Norges nye kongebolig har blitt karakterisert som ett av de aller mest elegante byggverkene som noensinne har blitt foreslått her til lands, ifølge Slottets egne nettsider.

Les også:

Kongelig fest på Skaugum

– Kronprinsen prøver å endre monarkiet

Personvernpolicy