Sol og kaldt vær til helgen

<p>Slår værvarselet til kan det bli fine forhold på flere norske fjell i helgen, om enn litt kaldt. Dette bildet er tatt på Strandafjellet Skisenter i Møre og Romsdal.</p>
Slår værvarselet til kan det bli fine forhold på flere norske fjell i helgen, om enn litt kaldt. Dette bildet er tatt på Strandafjellet Skisenter i Møre og Romsdal. Foto: Foto: Halvard Alvik / / NTB scanpix

Store deler av Norge kan vente seg strålende vær til helgen. Unntaket kan bli i Finnmark, Oslo og østlige deler av Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det har vært plussgrader og mildvær flere steder i landet de siste to ukene, er det ikke vår helt ennå. Februar kan være en lunefull måned, og nå kommer kulda tilbake for fullt.

– Det kommer et høytrykk fra nordvest som har med seg kaldere luft og nordavind, så det blir kaldere i hele landet. Det ser ut som om det kan komme litt snø øst på Østlandet, men generelt blir det lite nedbør og ganske bra vær, sier Siri Wiberg Horjen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, til ABC Nyheter.

Sjekk været der du er!

Stavanger, Bergen og Trondheim får sol

Horjen opplyser om at det er muligheter for et lett, lett snødryss i Oslo i løpet av helgen, så hun tør ikke love noe strålende sol der, men for resten av landet ser det lovende ut.

– Bergen, Trondheim og Stavanger får stort sett klarvær og sol. I Trondheim kan det fort bli rundt minus ti grader. I Stavanger og Bergen blir det nok ikke mer enn et par minusgrader, opplyser statsmeteorologen.

Også Sørlandet øst for Kristiansand og Nord-Norge opp til Finnmark kan vente seg pent oppholdsvær. Hvor kaldt det blir i Finnmark med høytrykket som kommer inn er avhengig av om det blir skyer eller klarvær om natta.

– Det ser ut som det blir litt skyer over Finnmarksvidda, så det kommer nok ikke ned i minus førti grader nå, heller mellom ti og tjue minus.

Les også: – Været på Finnmarksvidda stemmer ikke lenger

Fin helg for en fjelltur

Selv om det blir kaldt over hele landet utover i uka og i helgen er det ikke meldt om særlig vind i fjellet. Det kan dermed blir ordentlig fint å ta seg en fjelltur, dersom man kler seg godt.

Høytrykket som kommer inn over landet denne uken blir erstattet av et nytt, og det vil sannsynligvis forbli kaldt frem til neste onsdag. Da kan vi få en ny periode med plussgrader og nedbør, melder TV 2.

Les også: Turistforeningen: – Turer i fjellet har blitt like viktig som badeferien

Personvernpolicy