Bhatti har anmeldt Oslo-politiet

Arfan Bhatti (t.v.) og forsvarer John Christian Elden. Bildet er fra 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arfan Bhatti (t.v.) og forsvarer John Christian Elden. Bildet er fra 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Islamisten Arfan Bhatti mener politiet bevisst har latt være å bruke bevis som taler i hans favør i en voldssak, og har anmeldt politiet for grov uforstand i tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bhatti ble i januar dømt til 14 dagers fengsel for vold mot sin kone 31. juli i fjor. men slapp da å sone i fengsel fordi han allerede hadde sittet ni dager i varetekt etter at han ble pågrepet for hendelsen.

Les også: Bhatti vurderer søksmål mot norske myndigheter

Bhatti hevder at politiet tok bilde av hendene hans og fortalte at det skulle brukes som bevis en eventuell straffesak. Han sier dette bildet aldri ble lagt i saksmappen, og heller aldri vist fram i retten, skriver Nettavisen.

Selv mener han dette bildet kunne bevist at han ikke utførte vold mot sin kone i juli i fjor.

Les også: Arfan Bhatti løslates til helgen

Bhattis advokat John Christian Elden sier at det blir opp til Spesialenheten for politisaker å finne ut mer i saken.

– Jeg er kjent med at Bhatti har anmeldt politiet for tilbakehold av bevis som talte til hans gunst, og for å ha løyet til ham i avhør. Begge forholdene er straffbare. Nå får Spesialenheten finne ut om noen kan lastes for dette, sier Elden til avisa. (©NTB)

Personvernpolicy