En pågrepet under Listhaug-demonstrasjon

Folk deltar i en støttedemonstrasjon for Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag.
Folk deltar i en støttedemonstrasjon for Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person ble pågrepet da støttespillere av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) støtte på motdemonstranter på Jernbanetorget i Oslo søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet var møtt mannssterkt opp for å holde de to meningsgruppene fra hverandre. Om lag 75 demonstranter var møtt fram for å vise sin støtte til Listhaug under slagord som «Vi krever strengere asylpolitikk» og lignende. Mot seg hadde det møtt opp omtrent 25 motdemonstranter som med røde bannere proklamerte «Knus fascismen» og «Ingen fascister i våre gater».

En av demonstrantene ble pågrepet av politiet og vil bli bøtelagt.

– En person ble pågrepet med noe kunne brukes som et slagvåpen, men ellers har dette gått rolig for seg, sier innsatsleder Thor Langlie i Oslo politidistrikt til NTB på stedet.

Etter oppmøtet på Jernbanetorget gikk demonstrantene for Listhaug til Eidsvolls plass.

Les også: Frp vil sperre asylsøkere inne - Lippestad sjokkert