Uavklart om festdeltakere etter brann i Odda

En person er savnet, fem personer sendt til sykehus og to nabohus ble evakuert på grunn av en kraftig brann i et bolighus i Odda søndag morgen.
En person er savnet, fem personer sendt til sykehus og to nabohus ble evakuert på grunn av en kraftig brann i et bolighus i Odda søndag morgen. Foto: Jarle Øvsthus / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene arbeider med å avklare om en festdeltaker sov på loftet i huset som i løpet av kort tid brant ned i Odda i Hordaland søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet frykter en sovende festdeltaker brant inne da det brøt ut brann i et hus i Odda søndag morgen. Huset er utbrent og lar seg ikke kontrollere før mandag.

I alt fem personer ble sendt til sykehus for sjekk og to nabohus ble evakuert på grunn av den kraftige brannen bolighuset i Odda søndag morgen. Brannvesenets alarmsentral i Hordaland meldte ved 8.30-tiden om brannen i et hus i Eitrheimsvegen.

Lørdag kveld hadde det vært fest i huset og det var uklart om hvor mange gjester som hadde blitt igjen for å overnatte. Gjestene hadde blitt tilbudt loftet i huset for å sove, men det var lenge uklart for politi og brannvesen i hvilket omfang noen hadde benyttet seg av dette tilbudet.

Ingen kontakt

Da brannvesenet kom til stedet var brannen så kraftig at det ikke var mulig for røykdykkere å ta seg inn på loftet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått opplysninger om at det var en person som var på loftet da brannen brøt ut. Denne personen har vi ikke fått kontakt med eller fått gjort rede for på annen måte, sier lensmann Terje Kvalvik i Hardanger til NTB søndag ettermiddag.

Han sier det ikke vil være mulig å undersøke den utbrente bygningen søndag på grunn av varme i ruinene og fare for mannskapene. Tekniske etterforskere fra politiet vil derfor først mandag kunne arbeide på stedet.

Leter

Beboerne som befant seg i huset og som kom seg ut, var fire voksne og et tre år gammelt barn.

– Jeg bor i kjelleren, og merket at det var mye springing i etasjen over meg. Jeg åpnet vinduet og så røyken sto ut. Da var det bare å løpe opp for å se at alle var kommet seg i sikkerhet. Men andre etasje var overtent. Det var en vegg av flammer, forteller Bjørn Bruleite, som var en av beboerne i det brannherjede huset, til Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med fire andre som bodde i huset, var Bruleite innom Odda sykehus etter å ha blitt evakuert.

Det var kraftig vind i Odda da brannen oppsto. Nødetatene fikk melding om at det sto flammer ut av et vindu i andre etasje. Kort tid senere var huset overtent. To nabohus måtte evakueres fordi brannvesenet fryktet spredning av flammene.