Meny

Politiet vurderer fengsling av Kristian Valen lørdag

Kristian Valen er siktet for å ha lagt ut bilder av politibetjenter på Twitter og utlovet dusør til dem som gjenkjente dem. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komikeren Kristian Valen satt fredag kveld i avhør hos politiet i Oslo, siktet for å ha lagt ut bilder av politibetjenter på Facebook og utlovet dusør til dem som gjenkjente dem.

Politiet skal ha rykket ut til Valens leilighet i Oslo fredag formiddag etter melding om bråk, melder Nettavisen. Ifølge Valen selv ringte han etter ambulanse etter at samboeren hadde skadet seg i leiligheten. Sammen med helsepersonellet kom det imidlertid også flere politimenn, noe som skal ha provosert komikeren.

Mens politimennene var i leiligheten, skal Valen ha filmet og fotografert dem og siden lagt ut en tekst på Facebook der han lovet 10.000 kroner til dem som kunne identifisere politifolkene på bildet. Det skal være grunnlaget for at han ble pågrepet.

Innlegget på Facebook ble slettet senere fredag.

Vurderer fengsling

– Pågripelsen skjedde etter at han la ut en melding på Facebook med bilde av noen politibetjenter. Der lovet han dusør til dem som kunne kjenne igjen betjentene, sier stasjonssjef Tore Soldal ved Sentrum politistasjon.

Komikeren er siktet etter straffelovens paragraf 155, som omhandler vold og trusler mot offentlig tjenestemann. Bestemmelsen straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år.

Valen ble avhørt fredag kveld, og lørdag vil det bli tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling eller løslates.

– Stå på liste

Valens forsvarer, advokat John M. Hammervold, sier til TV 2 at Valen mener seg utsatt for trakassering fra politiet.

– Han må vel være på en eller annen liste et sted, for når han ringer etter legehjelp, så kommer det ti eller tolv politimenn, som etter Valens uttalelser også var bevæpnet. Det er vel ikke det du og jeg opplever når vi ringer etter legehjelp, sier Hammervold.

Advokat John Christian Elden, som flere ganger tidligere har representert Valen, sier at Valen allerede har sendt inn flere klagesaker om polititrakassering.

– Det er en stor irritasjon hos politiet etter at de har hatt en rekke tilslag mot ham uten grunn. I den sammenheng ligger det flere klagesaker til behandling hos politimesteren i Oslo for gjentatt trakassering av Valen, sier Elden.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus