Kypriotisk politi: – Aktuelt å holde nordmenn lenger i varetekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere leiesoldat og pengeinnkrever Espen Lee og to andre pågrepne nordmenn avhøres på Kypros onsdag. Politiet sier det kan være aktuelt å holde dem varetektsfengslet lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom noe kommer fram i avhør, kan det være aktuelt for oss å få en ny kjennelse fra retten om å holde den fengslet lenger. Foreløpig har vi mulighet til holde dem til fredag, sier Yiannos Petrides i politiet i Nikosia til NTB onsdag ettermiddag.

Nordmennene satt onsdag ettermiddag fortsatt i avhør. Politiet har tidligere sagt at mennene holdes varetektsfengslet fram til torsdag, men Petrides sier det nå er endret til fredag.

Les også: – Espen Lee regner med å bli løslatt fra varetekt på Kypros

Espen Lee (60) og to andre norske menn ble pågrepet ved grensen mellom den tyrkisk-kypriotiske og gresk-kypriotiske delen av hovedstaden Nikosia natt til mandag. De er mistenkt for å ha planlagt bortføring av en snart tre år gammel jente med norsk far og greskkypriotisk mor.

De tre nordmennene holdes varetektsfengsles på forskjellige steder i Nikosia, men blir avhørt i politiets hovedkvarter.

Les også: Espen Lee pågrepet for bortføringsforsøk på Kypros

– Vi kan ikke holde dem sammen av sikkerhetsgrunner. Dersom de er i samme politistasjon, men på forskjellige celler, kan det være at de snakker sammen, sier Petrides.