Bhatti vurderer søksmål mot norske myndigheter

Arfan Bhatti (t.v.) og forsvarer John Christian Elden. Bildet er fra 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arfan Bhatti (t.v.) og forsvarer John Christian Elden. Bildet er fra 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamisten Arfan Bhatti mener norske myndigheter har gitt opplysninger om ham til flere hemmelige utenlandske tjenester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bhatti satt fengslet i 21 måneder i Pakistan, i sju av dem visste ingen hvorfor, skriver Dagbladet.

Familien hadde ingen opplysninger om hvor han var og fryktet at han var tatt av en utenlandsk etterretningstjeneste på grunn av hans fortid i Norge og «framstilling i mediene», heter det i en henvendelse familien skrev til Utenriksdepartementet.

Les også: Bhatti må svare i voldssak

Hans forsvarer John Christian Elden har bedt norske myndigheter om svar på hvorfor Bhatti ble pågrepet i Pakistan og hvilken informasjon norske myndigheter angivelig har utlevert til fremmede land om islamisten.

Utenriksdepartementet har bekreftet at de har flere dokumenter som vedrører Bhatti, men Bhatti selv får ikke innsyn i papirene, som er graderte.

– Jeg vil vite hva norske myndigheter har gitt av opplysninger om meg. Jeg vil vite om det har gått riktig for seg, og at norsk lov er fulgt, sier Bhatti til avisa.