Postsjefen: – Det kan bli slutt på postbud innen 15 til 25 år

Illustrasjonsbilde: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden begynnelsen av januar er det blitt klart at posten skal kutte om lag 450 stillinger. Stadig kommer nye kommunikasjonstjenester. I kortene ligger det at postbudet etter hvert kan forsvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I siste utgave av Posthornet sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten at han tror det siste postbudet kan ha gått sin siste runde innen de neste 15 til 25 årene, skriver Dagsavisen.

Nå tenker Posten på om postbudene kan tilby andre tjenester i fremtiden.

– Folk vil helt sikkert ha behov for å få levert ting hjem eller til jobben, kanskje vil det bli mer pakker og vareleveranser, sier kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, til avisa.

Les også: Posten advarer mot svindel-epost med farlig innhold

Det vil komme flere endringer i Posten fremover, blant annet skal A- og B-post bli til et nytt todagers fremsendingstilbud. Dessuten har Samferdselsdepartementet utlyst en konkurranse om hvem som skal overta ansvaret for distribusjon av aviser på lørdager der det ikke er ordinære avisbud.

Da internett for alvor ble tilgjengelig for folk flest, var det begynnelsen på slutten for postbudordningen vi kjenner. Antall årsverk for postbudene har gått fra 10.000 i 1999 til drøyt 6.000 i dag.

Les også: Statlige Posten kjører gods i Norge med sitt eget slovakiske lastebilselskap