Vinden i ekstremværet Tor setter rekorder

Her feier orkanen gjennom Ålesund
Artikkelen fortsetter under annonsen

På Kråkenes fyr i Sogn og Fjordane er det registrert middelvind på 48,9 meter i sekundet, noe som er ny målingsrekord, ifølge Meteorologisk institutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en av de største målingene vi har hatt. Vi har ikke målt verdier opp i 47 meter i sekundet tidligere, sier statsmeteorolog Bente Marie Wahl ved Meteorologisk institutt til NRK.

Stasjonen på Kråkenes ligger ytterst på Vågøy, drøyt to mil fra Måløy.

Les også: Hydros aluminiumsverket i Årdal er uten strøm

– Nå var ikke Kråkenes stasjon der under nyttårsorkanen i 1992, men under Dagmar så målte den 45,6. Det er ingen tvil om at det er mye vind nå, sier Wahl. Hun legger til at det er ikke over ennå.

– Nå er det kraftigst nord i Sogn og Fjordane og på Sunnmøre, men utover kvelden er det Trøndelag sin tur, og ut over natten beveger det seg til Nordland.

Les også: To personer skadd da garasjetak blåste av i Sande

Etter Kråkenes er det målt kraftigst vind på Trolledalsegga i Sogn og Fjordane og på Svinøy fyr i Møre og Romsdal klokken 19 fredag kveld.

Meteorologisk institutt har mistet begge radarene på Nordvestlandet på grunn av Tors herjinger. Disse radarene lå på Stad og Ørlandet, og det vil dermed ikke komme flere målinger under ekstremværet.

Bakgrunn: Uværet Tor herjer langs kysten

Sjekk været der du er