Kan få svar på hvem som ble funnet død i Åsane fredag

Innsatsleder Dag Olav Sætre står nær skogholtet der en person er funnet død i Åsane i Bergen søndag.
Innsatsleder Dag Olav Sætre står nær skogholtet der en person er funnet død i Åsane i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kan fredag få et sikkert svar på hvem som ble funnet død i terrenget i Åsane i Bergen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble det slått fast at det er en voksen mann som søndag ble funnet død i området . Men eksakt hvem det er kan ikke politiet få svar på før fredag, skriver Bergens Tidende.

– Tilbakemeldingen fra Folkehelseinstituttet er at de ikke kan komme med noe svar på identiteten før det, sier politiadvokat Elisabeth Bru i Hordaland politidistrikt.

Politiets teori er at det kan dreie seg om en savnet 54 år gammel mann som sist ble sett 17. mars i fjor. En person har tipset politiet at han mener å ha sett ham i Åsane på denne datoen.

– Men for å få en formell, 100 prosent korrekt identifisering, må ha vi ha svar på om DNA fra likfunnet matcher nære slektninger av den vi tror det er, sier professor og rettsmedisiner Inge Morild ved Gades Institutt i Bergen.

– Levningene bar preg av å ha ligget lenge ute. Men det er ikke noen merker etter vold, ifølge de rettsmedisinske undersøkelsene som er gjort, sier Bru.

Hun presiserer at den endelige obduksjonsrapporten ikke er kommet ennå.

Politiadvokaten sier at de ikke tror det er noe straffbart knyttet til at mannen ble borte. Levningene ble funnet av en turgåer søndag.

Bakgrunn: Død person funnet i Åsane - sendt til obduksjon