Meny

Nesten 18.500 fikk permanent oppholdstillatelse i fjor

Utlendingsdirektoratet innvilget i fjor nesten 18.500 permanente oppholdstillatelser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Utlendingsdirektoratet innvilget i fjor nesten 18.500 permanente oppholdstillatelser. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I alt 18.431 utlendinger fra til sammen 108 land fikk permanent oppholdstillatelse i Norge i fjor. Den største gruppen, en av seks, er somaliere.

På andre og tredjeplass følger eritreere og afghanere. Til sammen utgjør personer fra disse to landene nesten like mange som somalierne, i overkant av 3.000.

Antallet permanente oppholdstillatelser er dermed høyere enn fødselsoverskuddet i fjor, som Statistisk sentralbyrå har beregnet til 18.100.

Les også:   80.000 asylsøkere kan få avslag i Sverige

Alle som har bodd sammenhengende i Norge i tre år, kan få permanent oppholdstillatelse, og en slik oppholdstillatelse er en forutsetning for å få innvilget statsborgerskap.

Innvilgelsesprosenten i fjor lå på 94 prosent, viser tallene fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Folketallet i Norge ved årsskiftet var 5.166 millioner, en vekst på 49.100.

Les også:  Listhaug: Asylsøkere kan sendes rett til hjemlandet

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus