Nobelprisvinner-par skilles

May-Britt og Edvard Moser ble i 2014 tildelt nobelprisen i medisin for oppdagelser av celler som utgjør et posisjoneringssystem i hjernen. Prisen ble delt med amerikanskbritiske John O'Keefe. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
May-Britt og Edvard Moser ble i 2014 tildelt nobelprisen i medisin for oppdagelser av celler som utgjør et posisjoneringssystem i hjernen. Prisen ble delt med amerikanskbritiske John O'Keefe. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser skal skilles, men fortsetter som kolleger ved Norsk hjernesenterpå NTNU i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er ikke noe vi har lyst til å dele med folk, men vi vet at ryktene går. Derfor er det viktig å si tydelig fra til alle om at dette ikke vil få negative følger for senteret. Isolert sett er dette en privatsak, men vi ønsker å berolige alle som føler utrygghet for instituttet og forskningen vår, sier May-Britt Moser til Adresseavisen.

Les også: Britisk milliardærenke gir Moser-paret 50 millioner

Forskerparet har vært gift siden studiedagene og har to døtre sammen. De er professorer ved det suksessrike miljøet i Trondheim som forsker på hjernen. I 2014 delte de nobelprisen i medisin med sin amerikanskbritiske mentor John O'Keefe.

– Folk flest vil ikke merke noen ting. Sånn sett er det litt meningsløst at vi skal fortelle om en privat sak, men vi ønsker å unngå spekulasjoner. Vi vil også understreke at dette er det eneste intervjuet vi gjør om saken, sier Edvard Moser.

Begge konstaterer at de er voksne folk og gode kolleger, og at skilsmissen ikke får noe å si for forskningen ved Norsk hjernesenter på NTNU.

Se også: Her er rotta som skaffet Moser-ekteparet nobelprisen:

Personvernpolicy