Snøkaos på Flesland fører til forsinkelser

Flesland lufthavn Bergen ble stengt fredag på grunn av mye snø. Tross iherdige forsøk på å holde rullebanen åpen, ble en lang rekke fly forsinket.
Flesland lufthavn Bergen ble stengt fredag på grunn av mye snø. Tross iherdige forsøk på å holde rullebanen åpen, ble en lang rekke fly forsinket. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Bergen lufthavn Flesland måtte fredag stenge rullebanen i lange perioder på grunn av kraftig snøfall. Lufthavnen sier folk må belage seg på forsinkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av store snømengder måtte lufthavnen stenge rullebanen en periode fredag ettermiddag. Rullebanen ble åpnet mellom klokken 15.45 og 16.15, og da fikk ti fly lande, mens like mange fly ble sendt av gårde.

Ved 16.30-tiden snødde det fortsatt mye i Bergen, og lufthavnen hadde alle tilgjengelige mannskaper i sving for å rydde rullebanen for snø.

– Det er meldt lettere vær utover kvelden, så det skal bli bedre. En del av flygingene vil nok bli forsinket, men det kan også være flyginger som går til oppsatt tid, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup til NTB.

Han sier folk må forholde seg til flyselskapene sine og informasjonen de får derfra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus