Imam i Kristiansand pålagt ferie etter bursdagsuttalelser

Ifølge imamen i Kristiansand bør ikke muslimer si «god jul». Illustrasjonsfoto av koranen.
Ifølge imamen i Kristiansand bør ikke muslimer si «god jul». Illustrasjonsfoto av koranen. Foto: Vincent Kessler / Reuters

Imam Abdikadir Mahamed Yussuf (49) i Kristiansand pålegges to ukers ferie etter uttalelser om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiringer. Styret i moskeen vil nå drøfte hans fremtid som imam i sørlandsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er blitt enig om at Abdikadir skal ta fri to uker, og så skal styret behandle saken videre. Det er også litt for hans del. Han er jo litt sliten av all mediestøyen som er der, sier Omar Sadiq, leder av ungdomsforeningen i moskeen i Posebyen til Fædrelandsvennen

Styret i moskeen består av representanter fra foreningene Muslimsk union i Agder og Al-Rahma Islamic center.

Yussuf skapte storm med uttalelser til Fædrelandsvennen om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiring, gratulere noen med dagen eller ønske god jul.

– Jeg synes uttalelsene er triste. Hele styret for moskeen er enige om dette, sier Sadiq.

– Nå ønsker vi at ting skal roe seg litt ned. Vi har brukt mange år på bygge opp et godt renommé for moskeen. Det er veldig synd at slike uttalelser legger en demper på det arbeidet vi gjør, sier han.

Bakgrunn: Imam mener muslimske barn ikke bør gå i bursdagsselskap

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus